TV debuut

Afeglopen Dinsdag was mijn tv debuut. Niet helemaal waar, maar wel mijn tv debuut als ervaringsdeskundige.

Ik was te gast bij vijf uur live. De middag variant van Koffie tijd. Ik ben het er zeker mee eens dat dit niet het ruigste, tofste of beste programma is om je verhaal te doen. Maar elke kans die ik krijg om te praten over depressies grijp ik met beide handen aan.

Het was live -niet heel verrassend aangezien de titel Vijf uur live is- en dat baarde mij lichtelijke zorgen. Aan de ene kant vond ik het heel fijn omdat het nu niet gek gemonteerd kon worden. Maar aan de andere kant was mijn grootste angst dat ik savonds bij de tv draait door zou komen door een rare opmerking. Daar sta ik namelijk wel om bekend. Dit is gelukkig niet gebeurd en ik ben er zonder al te veel kleerscheuren doorheen gekomen.

Ik heb er absoluut niet alles kunnen vertellen wat ik wilde. Het was meer mijn algemene inleiding dan echte diepgang. Maar toch was het een enorm geslaagde dag voor mij.

Dat was het al voor de uitzending begon. Ik zat in de stoel om onder handen genomen te worden door de visagiste. Terwijl zij mij mooier maakte, raakte we aan de praat. Al vrij snel hadden we het over de reden dat ik daar zat. En begon ze voorzichtig te vertellen dat ze vermoedde dat haar dochter wellicht ook autistisch was. Ik kan haar dochter natuurlijk niet diagnosticeren. Maar wat ik wel kon doen, en deed. Was haar uitleggen hoe een onderzoek traject in z’n werk gaat. Wat de stappen zijn die zij zal moeten ondernemen om er achter te komen.
Wat voor soort vragen er in vragenlijsten staan, en de drempel om naar de huisarts gaan te verlagen. Ze was zichtbaar dankbaar met mijn antwoorden, en ik gaf haar mijn mailadres voor als ze nog meer vragen heeft.

Mijn dag was enorm succesvol, en vooral omdat ik haar kon helpen.

Fijn leven!

Advertenties

Een gedachte over “TV debuut

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s