Zjos Dekker

Hoi,

Om meteen je eerste vraag te beantwoorden: Ja, er zijn voordelen aan het hebben van een dode broer. Ja, er zijn veel meer nadelen dan voordelen. Waarom dan deze titel? Omdat het kort na het overlijden van mijn broer al in mijn hoofd is gaan hangen, ik het enorm goed vind klinken én ik zeker weet dat Lowie (mijn broer) deze grap zeker zou waarderen.

Mijn naam is Zjos Dekker, ik ben 21 jaar oud en de semi trotse eigenaresse van een aantal diagnoses. Dyslexie, discalculie, disharmonisch intelligentieprofiel, add, autisme (asperger) en een depressie.

Zo zullen er veel spel, grammaticale en zins opbouw fouten in de blog zitten. Ik heb een goed excuus dat ik Dyslectisch ben, maar zou het in theorie kunnen laten na kijken door iemand. Het is een bewuste keuze om dat niet te doen, Zo is het echt wat ik denk.

Waarom ik dit op het internet zet in plaats van mij er kapot voor te schamen?
Ik vind het belachelijk dat er nog steeds een taboe hangt rond “een lastig hoofd hebben” Waarom ik het een lastig hoofd noem? dat is een alles omvattend term voor mij. Het is niet altijd te specificeren van welke diagnose welke manier van denken en doen komt. En het is een stuk minder intimiderend dan vele klinische termen.

Ik twitterde over het leven met een lastig hoofd en dat heeft mij al veel reacties en liefde opgeleverd. Mensen die door mij een geliefde met een lastig hoofd beter begrijpen, mensen die beseffen dat ze hulp nodig hebben, mensen die
die beseffen dat ze niet alleen zijn. Ik kan mijn broer niet terug halen,
Ik kan geen psychische problemen laten verdwijnen, ik heb geen medicijn die het beter maakt en ik adviseer je ook niet om “lekker” te gaan hardlopen. Maar wat ik wel kan proberen is het taboe erover weg te halen. Dat doe je door erover praten, en laat dat nou net mijn favoriete bezigheid zijn.

Deze blog en ik zijn alles behalve perfect, maar dat bevalt prima.

Voor vragen, opmerkingen, samenwerkingen en liefdesbrieven kun je mij mailen op zjosdekker@gmail.com

Fijn leven!

Advertenties